zpět na život školy

Máme rádi zvířata.

 

           Toto je téma činností ve školní družině v únoru.

 

    Již na konci ledna jsme se k tématu lehce dostávali, když jsme připravovali Ráj zvířat pro předškoláky v aule školy.

    Nejprve jsme se objevili v ZOO, což znamená, že nás zajímala především exotická zvířata. K získání vědomostí o jejich životě jsme opět používali různé knihy. Poznatky o nich jsme zpečetili ve výtvarných, didaktických i pohybových hrách.

       V dalším týdnu přišli na řadu naši „ domácí miláčkové“. Každý z nás má nějakého zvířecího miláčka doma. O tom, jak se o něj staráme, a jak se snažíme, aby se u nás cítil dobře a ne jako v zajetí, jsme si vzájemně předali v malé diskusní besedě. I toto téma jsme patřičně výtvarně znázornili s využitím různých materiálů. Na konci  týdne jsme si pustili film o jednom takovém „povedeném“ domácím miláčkovi, kocourovi Garfieldovi..

       V posledním školním únorovém týdnu jsme vše chystali k naší Maškarní veselici. Připravovali jsme karnevalovou výzdobu do auly. V družině jsme si mohli masku vyrobit. Karneval probíhal ve čtvrtek. Hráli jsme balónkovou šlapačku, židličkovou (hudebně-pohybovou) hru, při kterých byla velká legrace. Na řadu přišel volný tanec i soutěž o nejlepší maškaru. Mrzelo nás, že hodně dětí si převlek nedoneslo, přestože informace o chystaném karnevalu byly dány dostatečně v předstihu. O to víc nás potěšil ten, kdo v masce přišel nebo dokonce si ji úplně sám vyrobil. Odpoledne bylo velmi vydařené a každý odešel s menší či větší odměnou.

                                 

                                            M. Přibylová - ved. vychovatelka