zpět na život školy

                            ZÁŘÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

 

          

 

          Do školní družiny během měsíce září bylo přihlášeno 80 dětí, což znamená, že jsme vyhověli všem zájemcům. Po dobu rekonstrukce části budovy školy budeme užívat učebny tříd I.A, II.A a V.A. Organizace a chod družiny bude tímto trochu narušen.

          Září, nazvané jako BABÍ LÉTO, jsme rozdělili na několik týdenních podtémat:
Houby, houby, houbičky

Na šípkovém keři

Plody podzimu

Tato témata se objevovala v nejrůznějších činnostech dne.

Jak a které houby sbírat, a co s nimi následně dělat, jsme hledali v Atlasech hub a v jiných knihách o houbách. Získané vědomosti jsme si na závěr týdne ověřili v Houbovém testíku. Měli jsme možnost výtvarně ztvárnit houby různými technikami.

 

 Z nasbíraných plodů podzimu jsme pro všechny děti vytvořili malou výstavku. Zjišťovali jsme, kde jaké plody rostou a samozřejmě jaký dávají užitek. Téměř všichni jsme se účastnili výtvarné soutěže na toto téma. Z každého ročníku byl oceněn a odměněn nejpovedenější, křídou kreslený, obrázek.

podzimními plody jsme hráli smyslové a hádankové hry.

 

 Šípek, jako téma, dostal samostatný prostor celý týden. Objevil se především ve výtvarném zpracování, ale i v četbě a opět různých didaktických či smyslových hrách. Celý měsíc jsme měli  dostatek pracovních listů, které jsme řešili především v odpočinkových činnostech. Rekreační část dne nám počasí dovolilo užít venku na školní zahradě, při volných hrách s využitím zahradního a sportovních nářadí a náčiní.
                     
M. Přibylová- ved. vychovatelka