zpět na život školy

Školní družina v únoru

      

 

             Také v únoru jsme pokračovali zimními tématy.

 

     V prvním týdnu jsme si v přírodovědné besedě připomněli, co je vlastně sníh. Zjistili jsme, jak vypadají sněhové hvězdičky. Podle fantazie jsme je z papíru vystřihávali a také kreslili. Vymýšleli jsme si příběh o sněhovém království. Studenými odstíny modré temperové barvy jsme opět podle své fantazie malovali, jak si takové království představujeme. Svůj postřeh jsme si ověřili při hře na „Sněhového krále“, který hledá ledový poklad.

     Následující týden jsme se vydali „ po stopách sněžného muže“. Příběh o stopování tohoto tvora jsme si přečetli. Vymýšleli jsme koho a podle čeho ještě můžeme stopovat. Různé stopy jsme vyrývali do modelíny a následně jsme je vylívali sádrou. Stopovali jsme na různých pracovních listech při řešení labyrintů. Některá zvířata jsme se naučili podle otisků stop poznávat.

     Poslední předprázdninový týden jsme prožili v duchu Masopustu. Připomněli jsme si tradice a zvyky tohoto období. Zahráli jsme si několik masopustních her, např. pantomimu „Moje maska“, „Kdo je pod plachtou?“, nebo relaxační hru „Maso-půst“. Při výtvarné tvorbě jsme  vyráběli papírové škrabošky a masky. V pátek jsme uspořádali masopustní karneval. Ve skrytu veselých masek jsme si zatančili, zahráli společné hry a ohodnotili nejpodařenější převlek ze všech. Každý si odnesl nějakou odměnu a jistě i dobrou náladu.

                             M. Přibylová- ved. vychovatelka