zpět na život školy

Duben ve školní družině

 

Tento měsíc dostal název Jaro už je tu.

 

    Společně jsme hledali typické jarní znaky v přírodě. Jeden ze znaků se stal tématem týdne. Téma znělo: „ Nový život“. Malovali jsme jarní květiny temperovými barvami. Četli jsme si v Knížce Ferdy mravence příběh o tom, jak se rodí mravenčí mláďata. Z barevného papíru jsme vytrhávali postavy dospělých zvířat a jejich mláďat. Zahráli jsme si vědomostní soutěž se slovy, kdy naším úkolem bylo spojit pojmy, které patří k sobě. Spojovali jsme především názvy zvířat s názvy jejich mláďat, ale také slova známých jarních písní.

    Druhý týden jsme se snažili jaro přinést i do prostor školy. Vyzdobili jsme okna chodby. Motivy z barevného papíru jsme prostřihávali a tím vznikl velký „ krajkový obraz“. Z krepového papíru jsme vykouzlili květy na našem jednom dekorativním stromě na chodbě školy.

    Poslední dubnový týden jsme si udělali „Čarodějnický rej“. Naučili jsme se mluvit řečí čarodějnic. Není to nic těžkého, jen se slova čtou pozpátku. Zatančili jsme si u „ ohně“ čarodějné tance. Další z našich dekorativních stromů, které krášlí chodbu školy, jsme ozdobili čarodějnicemi na koštěti z papíru.

     Vzhledem k pěknému počasí jsme mnoho odpolední užívali na školní zahradě. Zahráli jsme si vybíjenou, kopanou, pozemní hokej, ping - pong a jiné pohybové aktivity.

                                                                                  M.Přibylová

                                                                                  ved. vychovatelka