zpět na život školy

ČERVEN VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

 

    Tento měsíc jsme začínali oslavou MDD. Vzhledem k rušnějším oslavám v době vyučování, jsme připravili poněkud klidnější akci, a to táborák s opékáním buřtů. Starší kamarádi v nedalekém lesíku nasbírali dříví a připravili hranici na podpal. Pak už jsme si jen pochutnávali a kdo chtěl, opekl si jen chleba.

   SVĚT KOLEM NÁS jsme nazvali téma celého měsíce. Nejprve jsme se rozhlédli nedaleko, do Prahy. Využili jsme obrazových knih a našich vlastních znalostí a hlavní město si poněkud přiblížili. Začali jsme četbou pověsti „O vzniku Prahy“. Některá významná místa jsme se pokusili podle předlohy výtvarně zachytit a společně z jednotlivých kreseb vytvořili „ mapu“. Někteří z nás vyrazili na společný výlet na Pražský hrad do Muzea hraček. Měli jsme tak možnost shlédnout největší sbírku hraček na světě, ale také poznat kousek stověžatého města.

  Do poznávání světa patří jistě i akce čistě náhodná. Byli jsme pozváni na den Otevřených dveří v místním stacionáři Náruč. Seznámili jsme se s prostředím podobným naší škole, jen o dost menším a přizpůsobeným našim postiženým kamarádům. Jako dárek jsme přinesli několik námi namalovaných obrázků. Tamější děti měli velkou radost a na oplátku nás pohostily a daly nám možnost na vlastní oči vidět ukázky dovedností speciálně vycvičených asistenčních psů.

   Zbytek školního roku plánujeme strávit Putováním ve vesmíru. Pokusíme se v odborných knihách a časopisech posbírat základní pojmy z tohoto velmi vzdáleného světa, něco si vyrobit nebo výtvarně ztvárnit. Při společných vyprávěních si přiblížíme také některá známá místa celého světa.

 

Dál už jen hurá……  pěkné prázdniny!