zpět na život školy

Září ve školní družině

 

   Školní rok jsme začali zápisem. Přihlásit se přišlo 97 dětí. Aby byli uspokojeni všichni uchazeči, bylo otevřeno 4. oddělení. Byly do něj zařazeny děti ve věku 8- 10 let a k odpoledním činnostem budou využívat aulu školy. Nově byl otevřený provoz ranní družiny v době od 6.45hod. do 7.45hod.

     Činnosti jsme tematicky nazvali Podzimní proměny.

     První týden jsme dali prostor seznamování a adaptaci na školní prostředí. Celotýdenní projekt se jmenoval „Hurá do školy“.

    V následujícím bloku činností s názvem „Na shledanou vlaštovko“, jsme vyprovázeli vlaštovky na cestu do teplých krajin. Četli jsme si příběh, vlaštovky vykreslovali a ozdobili jimi vchod školy.

    Užili jsme si i houbařské období- „ Táta náš šel na houby“. Naučili jsme se básničku i písničku o houbách, listovali jsme v Atlasech hub, různými způsoby jejich podobu ztvárňovali.

    Na konci září jsme už mohli pozorovat „ Malovaný podzim“. Sledovali jsme barevnost přinesených přírodnin, učili se je správně pojmenovat. Využili jsme je i v pracovních činnostech.

    Celý měsíc jsme měli dostatek volného pohybu na školní zahradě. Ve třídách jsme hráli společné hry, řešili různé pracovní listy. Během odpoledne jsme měli možnost si užít omalovánky, vystřihovánky, modelování, ale i hry s hračkami ve společnosti svých kamarádů.

 

               M. Přibylová - vedoucí vychovatelka