zpět na život školy

Říjen ve školní družině

 

 

   V říjnu jsme navázali na projekt Podzimní proměny.

  

       Nejprve jsme pokračovali tématem posledního zářijového týdne „Barevný podzim“. Typické vybarvení přírody jsme se pokoušeli výtvarně zachytit nejrůznějšími způsoby. Malováním, vytrháváním z barevného papíru, zapouštěním do klovatinového podkladu.

        „ Prší, prší jen se leje“, tak jsme nazvali další týden, zaměřený na sledování počasí. Zapisovali jsme denní teplotu, správně pojmenovávali ranní a odpolední počasí. Zjistili jsme, z čeho je mlha, jak vzniká vítr a jaké jsou jeho druhy.

         K větru na podzim patří papíroví draci. My jsme si kvůli bezvětrnému počasí užili „ Létání s draky“ jen ve třídách. Snažili jsme se draky vyrobit s obličejem podle naší momentální nálady. Létali tak mezi námi draci rozesmátí, ale i uplakaní.

          Poslední- předprázdninový týden jsme si všimli, že z mnoha stromů opadaly listy a mohli jsme na nich obdivovat jejich různorodé tvary. Nalepováním barevných provázků jsme vyrobili siluetu opadavého stromu. Téma týdne bylo „ I stromy jdou spát“.

           Krásného počasí jsme využívali k aktivnímu pohybu na školní zahradě. Ve třídách jsme hráli kolektivní hry na postřech ( Na bystrozrakého krále), hry hudebně- pohybové ( Hlava, ramena…, Jenda, dvanda…), oblíbenou pohybové hry (Na pérka…). Naučili jsme se podzimní básničku a na závěr měsíce jsme si naše získané vědomosti ověřili v soutěži O podzimního šikulu.

           Celý říjen jsme se zaměřili na prohlubování poznatků o změnách v podzimní přírodě.

 

 

                                            Ved. vychovatelka M. Přibylová