zpět na život školy

Prosinec ve školní družině

 

 

         V adventním čase jsme si připomínali tradice a zvyky tohoto radostného období.

 

    První prosincový týden jsme aktuálně nazvali „ Čertovo kopyto“. Naučili jsme se čertovské básničky. Společně jsme si v aule školy zahráli několik pohybových her např. Chlupatý čert,Čertí ocas, Řetězová honička… Kresbou jsme se pokoušeli zachytit děj, a to mikulášskou nadílku u nás doma. Ze zavařovacích sklenic a barevného papíru jsme vyrobili krásné lampičky.

   Následující týden přišly na řadu „ Zpěvy vánoční“. Naučili jsme se písničku Veselé Vánoce. Za doprovodu elektronického piana jsme si také připomínali klasické vánoční koledy. Zapojili jsme se do přípravy Dětského vánočního jarmarku. K výrobě svícnů, ozdob či jmenovek na dárky jsme využili různých materiálů. Všechny naše výrobky byly na trhu prodány, z čehož jsme měli velkou radost.

    Poslední předvánoční týden jsme prožívali v duchu „ Vánoční nadílky“. Pondělní nadílku jsme určili mlsným jazýčkům. Pochutnali jsme si všichni na vlastnoručně upečeném cukroví. Z vizovického těsta jsme tvarovali různé ozdoby. V úterý jsme chystali nadílku pro přezimující ptáčky. Z různých semen a tuku jsme připravili závěsná krmítka, která jsme pověsili na stromy na školní zahradě. Uprostřed týdne jsme vyrazili obdarovat zvěř do lesa v Karlíce. V plánu jsme měli dojít až ke krmelci, ale vzhledem k omezenému času jsme suché pečivo, kaštany, mrkev či jablka nechali volně v lese. Čtvrteční odpoledne jsme věnovali výrobě papírových přáníček pro naše blízké. Poslední školní den před Vánocemi jsme na přání dětí zhlédli film na videu.

          

          Krásný rok 2007 Vám všem přejí děti a paní vychovatelky!