zpět na život školy

Poslední dva měsíce školního roku 

                    v družině

     V měsíci květnu jsme se všichni společně vrátili do přírody, resp. do jarní májové přírody. Připomněli jsme si tradici Svátku matek a připravili jsme pro maminky drobné dárečky. Někdo vyráběl papírovou slunečnici v ozdobeném květináčku. Někteří vytvořili z odpadového materiálu, v kombinaci s barvami na sklo a navlékanými korálky závěsnou květinu a jiní zhotovili quillingovou technikou krásné přáníčko.

  V oddělení mladších dětí vznikl pomocí papíru a temperových barev les plný stromů, rostlin a živočichů. Společně jsme si zpívali písničky, ve kterých se objevovala volně žijící zvířata. Pomocí vyprávění, povídání a čtení jsme si rozvíjeli znalosti z lesní přírody. V okolní krajině jsme si byli poslechnout zvuky ptáků, nebo šumění stromů. Čas zbyl i na hraní společných her, luštění hádanek a kvízů.

   Starší děti se také věnovaly přírodě. Opakovali jsme a upevňovali pojmy z oblasti počasí. Formou her a soutěží jsme rozšiřovali všeobecné přírodovědné vědomosti. Ve výtvarných činnostech jsme se zaměřili na malbu podle reálné předlohy, kdy jsme malovali smetánku lékařskou. Barevných papírů jsme využili k výrobě proplétaných berušek, nebo skládaných květin. Motýlci se nám k životu probudily technikou rozmývané barevné linie. Zaměřili jsme se na upevňování schopnosti soustředěně vnímat mluvené slovo pomocí her a poslechu čtených příběhů.

      

      Svátek dětí jsme oslavili návštěvou kina v Řevnicích na představení Na půdě.

  V červnu se budeme věnovat virtuálnímu cestování, a to opět ve všech odděleních. K naplnění tématu využijeme naučných knih, interaktivní tabuli, internet, mapy, časopisy a hlavně vlastní zážitky. Naposledy v tomto školním roce organizujeme tvořivou dílničku s rodiči, kdy si vyzkoušíme možnosti hmoty Fimo.

 

         Krásné prožití letních prázdnin Vám všem přejí paní vychovatelky Monika, Líba, Jitka, Jana a Eliška