zpět na život školy

                       ZÁŘÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

 

           Tak máme první školní měsíc za sebou. Pro velký zájem o družinu muselo zpočátku nastat menší opatření, ale nakonec byli snad všichni zájemci uspokojeni a každý, kdo o družinu projevil zájem, mohl nastoupit.

            Jsme opět rozděleni do pěti oddělení. Samostatně jsou v oddělení prvňáčci, kteří využívají třídu v přízemí staré části budovy. Ve dvou třídách v 1. patře staré části budovy jsou společně starší děti. Činnosti tak můžou být orientované vždy v dané věkové kategorii.

   

Téma měsíce ve 4. a 5. oddělení dostalo název „ Za zvířátky do pohádky“. Za pomoci různých her jsme se seznamovali s novým prostředím, s paní vychovatelkami (nikoliv družinářkami) a také se spoustou nových kamarádů. Po obědě, v odpočinkových činnostech, jsme začali číst krátké příběhy na pokračování. Pohybové kolektivní hry s motivy zvířat jsme hráli venku na zahradě a také v aule školy. V pracovně technických činnostech jsme se zaměřili na práci s nůžkami a lepidlem a také na rozvíjení svalové činnosti rukou při práci s modelovací hmotou. Vznikala tak zvířátka z různých materiálů a různými technikami.

O zvířatech jsme se dozvěděli mnoho zajímavých a nových věcí při přírodovědné besedě a z naučných knih.

             V 1. 2. a 3. oddělení jsme pracovali v tématu „Dítě a jeho svět“.  V prvním týdnu jsme se v našich činnostech vraceli k právě probíhají školní olympiádě. V dalších týdnech jsme se zaměřili na upevňování vztahů dětí ke škole, k domovu a své rodině. Vhodného počasí jsme využívali k pobytu venku a ke společným pohybovým hrám. Upevnili jsme si vědomosti o historii i současnosti Dobřichovic za pomocí knih a videofilmu.

               Přejeme všem dětem úspěšný školní rok…