zpět na život školy

Říjen ve školní družině

 

      Tento měsíc jsme nazvali“ „ Přišel podzim“.

 

  Téma nás nejvíce motivovalo k činnostem výtvarně- rukodělným. Používali jsme techniku otiskávání. Hráli jsme si s barevnými tóny podzimu a učili jsme se namíchat několik odstínů. Různé druhy listů a plodů jsme se pokoušeli barevně vystihnout. Z přírodnin a

ze skořápek od vlašských ořechů jsme vytvářeli koláže a prostorové figurky. Byli jsme kreslit v přírodě. Suchými pastely jsme výtvarně zachytili Krásnou stráň ve své podzimní proměně. Vyrobili jsme si dýňová strašidýlka a draky z papíru. Ze slaného těsta jsme modelovali malé ježky.

   Hráli jsme několik her na rozvoj postřehu a paměti - např. Kimovku, Když jsem jel

do Prahy…, Co se změnilo. Jedno odpoledne jsme si zahráli turnaj o Pexesového krále. Své chytré hlavičky jsme zaměstnávali také řešením jednoduchých, ale i složitějších hádanek. Rozlišovali jsme tvary listů, listy jsme přiřazovali ke stromům a k plodům. V jedné z výchovných besed jsme se teoreticky i prakticky pokoušeli řešit krizové situace, které nás mohou v životě potkat.

   Při tělovýchovných činnostech ve třídách jsme hráli různé závodivé hry nebo hry na rozvoj rovnováhy. V neposlední řadě jsme využívali příznivého počasí k pobytu na školní zahradě při aktivním odpočinku.

 

                         M. Přibylová- ved. vychovatelka